EN | HR | ES | IT | DE | SV
Image

Odobren je inovativni projekt za primjenu teme intrapoduzetništva na mala i mikro poduzeća - projekt GENIE.

U studenom 2021. Nationale Agentur Bildung für Europa beim Bundesinstitut für Berufsbildung (Erasmus+ Nacionalna agencija u Njemačkoj) objavila je odobrenje prijedloga GENIE - Gamifikacija i obrazovanje u svrhu poticanja intrapoduzetništva u poduzeću u okviru KA2 Cooperation for Innovation and Exchange of Best Practices - Strateško partnerstvo za obrazovanje odraslih.

 

Europska komisija poziva poduzeća da postanu inovativnija i dinamičnija. Zaposlenici poduzeća vrlo često nemaju mogućnosti razmišljati na poduzetnički način. U malim i mikropoduzećima nedostaje instrumenata i koncepata za veće uključivanje zaposlenika u poslovni proces. Intrapoduzetništvo – poduzetničko ponašanje zaposlenika u poduzeću – jača fleksibilnost poduzeća i promiče odgovornost te slobodu zaposlenika. Cilj projekta GENIE-a je razviti tečajeve i alate za promicanje i jačanje intrapoduzetništva u poduzećima.

U tom kontekstu, partneri će provesti niz jasno definiranih aktivnosti koje će dovesti do postizanja opipljivih i operativnih rezultata, kao što su:

 

  • Analiza postojećih instrumenata u partnerskim zemljama
  • Razvoj GENIE alata za razvoj i implementaciju intrapoduzetništva
  • Izrada društvene igre na temu
  • Testna faza društvene igre

 

GENIE rezultati bit će praktična i relevantna rješenja za mikro i mala poduzeća, dostupna besplatno i bez ograničenja u višejezičnim verzijama putem OER platforme. GENIE je sufinanciran iz programa Europske komisije Erasmus Plus i traje 24 mjeseca između siječnja 2022. i prosinca 2023. Projekt je prijavilo i provodi ga sedam organizacija iz šest europskih zemalja (Belgija, Hrvatska, Njemačka, Italija, Španjolska i Švedska ).

 

Uloga Sveučilišta u Dubrovniku (UNIDU) u projektu je izrada metodologije i mapiranje dinamike intrapoduzetništva pri čemu će se analizirati akademska/znanstvena literatura, te identificirati megatrendovi u korporativnom svijetu.  Osim toga, UNIDU će prikupiti i obraditi podatke prikupljene od ostalih partnera kako bi se izradio intrapoduzetnički profil specifičan za svaku analiziranu državu.  Na taj način kreirat će se prikaz mogućnosti i izazova, pokretača i inhibitora dinamike intrapoduzetništva za mala i mikro poduzeća.

 

Za više informacija o GENIE-u i drugim inicijativama Sveučilišta u Dubrovniku:

 

Centre for research of digital transformation CREDO

University of Dubrovnik

Department of Economics and Business

Lapadska obala 7

20000 Dubrovnik

https://credo.unidu.hr/index.php/en/

credo@unidu.hr

 

https://www.unidu.hr/epe/

                                           

 

Facebook: https://www.facebook.com/UNIDUcro/

 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1-XE5pU7yYigYERsxD3XqQ

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/school/unidu-cro/

 

Instagram: https://www.instagram.com/sveucilisteudubrovniku/?hl=en

 

Twitter: https://twitter.com/uniducro?lang=en

 

Konzorcij

Partneri