EN | HR | ES | IT | DE | SV
Image

ODRŽAN GENIE MULTIPLIKATIVNI DOGAĐAJ U DUBROVNIKU, HRVATSKA

Sveučilište u Dubrovniku – Centar za istraživanje digitalne transformacije (CREDO) organizirao je multiplikativni događaj u Dubrovniku 27. listopada 2023. Nakon pozdravnog govora i individualnog predstavljanja sudionika, predstavljen je projekt GENIE u sklopu Erasmus+ programa. Nakon uvoda, prof. Marija Bečić predstavila je partnere projektnog konzorcija, te ciljeve i rezultate projekta. Zatim je dala detaljan uvid u inovativnu OER platformu, njen sadržaj i brojne prednosti. Pregled svih bitnih elemenata projekta GENIE bio je temelj središnjeg dijela multiplikatorskog događaja koji je uključivao panel raspravu.

 

Panel rasprava prvenstveno se fokusirala na sljedeće tečajeve: (a) Digitalno intrapoduzetništvo: Izgledi i izazovi, (b) Osobni razvoj i intrapoduzetništvo: rastuća samosvijest i svjesnost, (c) Nada, očekivanje i stvarnost poduzetništva unutar organizacije: otkrivanje intrapoduzetnika, i (d) Predstavljanje ideje (pitcha) šefu: Prezentacija ideje i prikupljanje podrške. Iako su ova četiri tečaja bila u fokusu, tijekom rasprave sudionici su se bavili i temama ostalih tečajeva.

 

Multiplikativni događaj održan je u jednoj od zgrada Sveučilišta u Dubrovniku. Sudionici ovog događaja bili su predstavnici hrvatskih mikro, malih i srednjih poduzeća. Ukupno 30 predstavnika hrvatskih poduzeća aktivno je sudjelovalo na događaju. Dobili su informacije o tome kako njegovati intrapoduzetništvo, koje uključuje i angažira osoblje i menadžment, u razvoju novih ideja, poslovnih i upravljačkih procesa, proizvoda i usluga – a sve kako bi se održala inovativnost, konkurentnost i rast MMSP-a. Multiplikativni događaj je bio vrlo uspješan i motivirajuć. Kao što je vidljivo iz dnevnog reda, događaj je bio prikladno strukturiran s uvodom i operativnim pregledom nakon čega je uslijedila panel rasprava o intrapoduzetništvu u poduzećima s pitanjima i komentarima. Sudionici su bili zainteresirani za prezentirane materijale i pokazali su proaktivan stav dijeleći svoja iskustva, postavljajući relevantna pitanja i sudjelujući u raspravi.

Konzorcij

Partneri